Mesto chystá investície do verejného osvetlenia

V posledných týždňoch Košičanov výraznejšie potrápilo nefungujúce verejné osvetlenie. Výpadky zaznamenali vo viacerých mestských častiach.

,,Evidujeme viacero chýb na verejnom osvetlení v našej MČ. V posledných mesiacoch je to hlavne hlavná Trieda KVP. Dochádza k ohrozeniu obyvatelov. Máme staré sodíkové výbojky a zybtočne platíme vysoké účty za elektrinu.’’ opsiuje situáciu starosta MČ KVP Ladislav Lörinc.

,,V našej MČ je rovnaký problém ako v iných MČ. Verejné osvetlenie nám vypadáva, vypadávajú dokonca celé vetvy čiže niekedy v noci máme celé ulice v tme.’’ hovorí Dominik Babušík, starosta MČ Dargovských hrdinov.

O nefunkčnom osvetlení informovali aj z MČ Sever či Nad jazerom. Správcom osvetlenia je DPMK. Nefunkčné lampy môžu nahlasovať občania a mestská časť následne urguje mesto. V prípade Jazera aj Severu sa ľady pohli, ako informovali mestské časti na svojich sociálnych sieťach, osvetlenie je už funkčné. Mesto v najbližšej dobe chystá investície do zlepšenia kvality verejného osvetlenia.

,,Už začiatkom februára mesto začne s výmenou 30 rozvádzačov verejného osvetlenia, ktoré sú v havarijnom stave.’’ vysvetľuje Jana Poľová z Magistrátu mesta Košice.

Práce sa uskutočnia v 8 na Juhu, Nad jazerom, Severe, Sídlisku KVP, Sídlisku Ťahanovce, Starom Meste v mč Západ a Ťahanovce.

,,Na jar sa plánuje aj verejné obstarávanie na modernizáciu ďalších rozvádzačov verejného osvetlenia, ktoré sú v havarijnom stave. Tie zamieria napr. na Triedu KVP, Triedu arm. Gen. L. Svobodu, Gerlachovskú a Jantárovú ulicu.’’ pokračuje.

Moderné, úsporné LED osvetlenie pribudne aj v lokalite Anička.

,,Občanom a návštevníkom Aničky by mali začať slúžiť na prelome apríla a mája. Doplnenie verejného osvetlenia je súčasťou zatraktívňovania tejto obľúbenej lokality.’’

Občania budú môcť nefunkčné osvetlenie nahlasovať v novom systéme registrácie porúch. Oznamovateľ poruchy má možnosť po zadaní svojho e-mailu a telefónneho čísla sledovať aj stav riešenia nahláseného podnetu. Stožiare by mali byť v blízkej dobe označené aj QR kódmi.

,,V prípade, že občan prejde okolo nefunkčného stoažiara okamžite môže oskenovaním QR kódu prostredníctvom mobilného telefónu nahlásiť jeho nefunkčnosť.’’ uzatvára Jana Poľová.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku