Aj Košice chcú byť na globálnej mape gastronómie

Aj Košice chcú byť na svetovej mape gastra. Petíciu za to aby nielen košické, ale aj všetky slovenské reštaurácie mali možnosť zabojovať o umiestnenie v prestížnom Michellin guide, už podpísalo viac ako 1700 ľudí. Ide o svetový gastro bedeker, ktorý píše svoju tradíciu už viac ako 120 rokov. André Michelin ho vydal s cieľom pomôcť vodičom pri hľadaní príjemného ubytovania a stravovania počas cestovania, a takto ich viac podnietiť k používaniu automobilu, čo následne viedlo k opotrebovaniu pneumatík.

Petícia má za cieľ vyzvať vládu aby zaplatila poplatok, vďaka ktorému Mišelinský sprievodca zaradí do svojho portfólia aj Slovensko a jeho inšpektori tak budú môcť hodnotiť najlepšie reštaurácie u nás. Ak sa následne reštaurácii podarí doňho dostať, neznamená to, že automaticky dostane aj slávnu Michelinskú hviezdu. Kritériá, podľa ktorých inšpektori podniky hodnotia sú prísne a je ich hneď niekoľko.

Ocitnúť sa v globálnom a najrešpektovanejšom reštauračnom bedekri môže okrem samotných reštaurácií pomôcť aj cestovnému ruchu u nás.

V strednej Európe je Slovensko jedinou krajinou, ktorá nemá nadviazanú spoluprácu s Michelinom.

Komentáre