Zo starého betónového žľabu vytvorili nové lavičky či ležadlo

Starý betónový žľab, ktorý bežne nájdeme na našich sídliskách, rozobrali a vytvorili z neho lavičky, stoličky či lehátka. Reč je o architektkách zo združenia Spolka, ktoré skrášľujú verejný priestor v Košiciach. Zrevitalizovať sa im tentokrát podarilo lokalitu v okolí detských ihrísk na Čordákovej ulici.

Ide o priestor, ktorý sa nachádza v tesnej blízkosti školy, denne ním teda prechádza množstvo žiakov, ale aj psíčkarov. Revitalizácia prebehla vrámci projektu Mestská krajina KVP, ktorý je orientovaný na adaptáciu voči klimatickým zmenám.

Starý žľab rozobrali, prebrúsili a vyskladali z neho slnečné lehátko, stoličky či lavičku. Takýto typ mobiliáru vydrží mnoho rokov.

Na mieste kde bol predtým betónový kanál sa teraz bude voda zadržiavať a bude tu rásť zeleň.

V lete sa táto plocha bude zároveň menej prehrievať. Projekt Mestská krajina KVP, za ktorým stojí nielen mestská časť, Spolka, ale aj KSK, je dlhodobý a táto revitalizácia je jednou z viacerých, ktoré KVP-čko čakajú.

Práve na KVP-čku chcú s projektom pripraviť akýsi masterplán aj pre ostatné sídliskové mestské časti či mestá v kraji, ktoré by tak vedeli podobné intervencie aplikovať v ďalších lokalitách.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku