Mesto pokračuje v II. etape modernizácii zastávok MHD

Budú nové, moderné a bezbariérové. Reč je o zastávkach MHD v Košiciach, ktoré sa mesto Košice rozhodlo začať rekonštruovať ešte koncom minulého mesiaca.

Zastávky rekonštruuje košická spoločnosť Eurovia v celkovej sume viac ako 510 000 eur. Väčšia časť investícií je hradená z externých zdrojov z Ministerstva dopravy, časť financií putuje aj z vrecka mesta.

Súčasťou rekonštrukcie týchto zastávok bude osadenie označníkov a elektronických informačných tabúľ s aktuálnymi odchodmi spojov vrátane ich meškaní. Zároveň sa budú realizovať stavebné úpravy nástupných plôch zastávok, ako aj pruhov s bezbariérovým prístupom.

Súčasťou moderných zastávok sú aj informačné tabule. Tie pribudnú na zastávkach na Staničnom námestí vo všetkých smeroch a na Belehradskej ulici v smere do centra.

Doposiaľ už dalo mesto do užívania 29 zrekonštruovaných zastávok. Nové, moderné zastávky, na ktorých sa pracuje, by cestujúca verejnosť mohla začať postupne využívať od apríla, stavbári by mali hlásiť hotovo v tejto etape koncom mája.

Komentáre