Medzi najlepšie školy na Slovensku patria aj tie košické

Najlepšie školy na Slovensku sú v metropole východu. Medzi základnými školami v rebríčku INEKO sa umiestnila na prvej priečke ZŠ sv. Cyrila a Metoda na Bernolákovej. Takéto prvenstvo sa im podarilo získať prvý krát.

Školu navštevuje 678 žiakov. Hodnotenie získali za uplynulý školský rok.

Podľa slov riaditeľky je cieľom pedagógov to aby bolo dieťa v škole šťastné, cítilo sa tu bezpečne a aby v škole zažívalo úspechy. Keď sa tieto veci skĺbia tak deti dokážu v škole dokazovať skvelé výsledky.

Práve výsledky žiakov vo vybraných súťažiach či výsledky celonárodných testov v 5. a 9. ročníku sú to čo určuje poradie škôl v rebríčku INEKO. Ten odhalil aj najlešpie stredné školy a gymnáziá za uplynulý školský rok. Druhým najlepším slovenským gymnáziom sa stalo to na Poštovej ulici. Predbehlo ho len bratislavské gymnázium na Teplickej.

Horší ako tretí nikdy neboli. To čo sa posudzuje pri hodnotení gymnázií sú výsledky žiakov počas maturít, výsledky v rôznych súťažiach a nezamestnanosť absolventov. To čo stojí za dlhoročným úspechom tohto gymnázia nie sú len šikovní žiaci, ale aj práca učiteľov.

Na škole ponúkajú mnoho krúžkov a taktiež si tu študenti budujú školské firmy, kde vyvíjajú produkty, ktoré žnú úspechy po celom svete. Aj napriek šikovnosti a úspechom nepovažuje riaditeľ školy prvenstvo v rebríčku za to najdôležitejšie.

Cieľom tohto rebríčka je vyvolať záujem verejnosti k diskusiám o kvalite škôl. Pomôcť však môže aj pri samotnom výbere školy.

Komentáre