Veľvyslanec USA poďakoval mestu Košice za pomoc Ukrajine

Košice navštívil americký veľvyslanec Gautam Rana. Do metropoly východu zavítal novovymenovaný americký veľvyslanec dva mesiace po nástupe do funkcie.

,,Jedným z cieľov americkej ambasády je pravidelne cestovať na východ Slovenska. Chceme prehlbovať vzťahy a partnerstvá s organizáciami po celom Slovensku, nielen v Bratislave.’’ povedal Rana.

Veľvyslanec sa v Historickej radnici mesta Košice stretol aj s primátorom Jaroslavom Polačekom.

,,Rozprávali sme sa o ekonomike, Ukrajine a chcel by som mu poďakovať za jeho čas a spoluprácu s našou ambasádou.’’ pokračuje.

Veľvyslanca zaujímali najmä americké spoločnosti, ktoré podnikajú v Košiciach, IT sektor a príchod nového investora – spoločnosti Volvo Car Slovensko. Navštívil taktiež spoločnosť U. S. Steel Košice, lokálnu strednú školu či americké centrum na Hlavnej ulici.

,,Poskytujeme v ňom možnosti výuky anglického jazyka a zároveň v centre prebieha množstvo programov, ktoré umožňujú prehlbovať porozumenie a spoluprácu medzi ľuďmi z regiónov a americkou ambasádou.’’ uzatvára americký veľvyslanec.

Košice sa podľa neho stávajú akýmsi Silicon Valley, vznikajú tu nové možnosti a preto by rád rozvíjal spoluprácu s našim regiónom.

Komentáre