Karičku budú na Hlavnej tancovať aj nevidiaci a slabozrakí

Hlavnú ulicu už o pár dní zaplnia stovky tanečníkov aby prelomili rekord. 23. júna štartuje obľúbená Karička. Posledné dva roky tanečníci v centre mesta kvôli pandémii chýbali. Tento rok však už poctivo trénujú kroky Karičky z Parchovian.

Na tréning prišli nielen študenti prešovského konzervatória, ale aj členovia Únie nevidiacich a slabozrakých. Aj oni chcú svojich klientov zapojiť do tancovania.

Karička je tanec, ktorý je rytmický a tak s ním nemajú problém ani nevidiaci.

Kolektív Únie nevidiacich je len jeden z mnohých kolektívov, ktorý sa zapája do tohtoročného lámania rekordu Karičky. Naposledy vytvorilo viac ako 760 tancujúcich 14 sústredných kruhov karičky.

Karička z Parchovian je zapísaná do zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska. Jej kroky sú pomerne jednoduché, no tanečníci si ich musia aj tak natrénovať.

Do tancovania Karičky sa môže zapojiť ktokoľvek, najlepšie je ale prísť v kolektíve kde je viac ako 6 ľudí. Samotná karička sa bude na Hlavnej tancovať 23. júna od 16.30. Všetky potrebné informácie nájdu záujemcovia na FB stránke Tanec karička.

Komentáre