V presilovKE – Patrik Rogoň

V januári 2022 zavítal premiérovo do štúdia televízie TelKE útočník Patrik Rogoň.

Rodený Žilinčan bol jednou z viacerých nových tvárí, ktoré pribudli do kádra HC Košice pred sezónou 2021/22. Vedenie košického klubu si bolo vedomé, že v rámci budovania úspešného kádra je dôležité mať v tíme nielen kvalitných brankárov, ofenzívnych a defenzívnych obrancov, tvorivých útočníkov či spoľahlivých zakončovateľov, ale aj hráčov, ktorí odvedú kvalitnú prácu v tzv. „checkling line.“ Defenzívna hra a schopnosť brániť elitných hráčov súpera patria do portfólia hráčov, ku ktorým patrí aj Patrik Rogoň.

„Oceliari“ najviac pocítili jeho kvality v predkole play off 2020/21, v ktorom ešte vo farbách HC Nové Zámky pomohol vyradiť práve HC Košice. Košičania síce boli favorit, no Novozámčania ich dokonale zaskočili a sériu hranú na tri víťazstvá vyhrali 3:1. Rogoň zaujal vedenie košického klubu natoľko, že sa ho rozhodlo angažovať. V lete 2021 oznámilo jeho príchod spoločne s angažovaním obrancov Ladislava Romančíka a Eduarda Šedivého, ktorí už v minulosti tiež boli hostia v relácii „V presilovKE.“ „Prichádzajú k nám kvalitní hráči, ktorí zapadajú do našej koncepcie a sú pripravení pre Košice urobiť maximum. Všetci traja sú rýchli korčuliari a neboja sa hrať kombinačný a rýchly hokej,” povedal športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

Rogoň prišiel do košického klubu ako čerstvý ženáč, no jeho angažmán na východe Slovenska sa nezačal ideálne. V prípravnom období si privodil zranenie kolena, pre ktoré absentoval v úvode extraligového ročníka. Po návrate do extraligového kolotoča ho tréneri, podľa predošlého avíza, zaradili do tretej formácie. V čase nakrúcania relácie platilo, že Patrik trávil na ľade v priemere takmer 9 minút za zápas. Prvý „košický“ gól dosiahol v piatom zápase sezóny 2021/22 proti Spišskej Novej Vsi.

V relácii „V presilovKE“ povedal aj svoje postrehy k nominácii SR na ZOH v Pekingu, v ktorej mal niekoľko dobrých kamarátov. S predpokladanými lídrami slovenského tímu Petrom Cehlárikom a Marekom Hrivíkom ich spája rovnaké rodisko – Žilina. Patrik v relácii porozprával aj o dôvodoch, pre ktoré si vo futbalovom meste zvolil hokej.

Komentáre