V presilovKE – Andrej Košarišťan

Druhýkrát v trojročnej histórii relácie „V presilovKE“ prišiel do štúdia televízie TelKE brankár Andrej Košarišťan.
Keď sa v klube HC Košice hotovali v lete 2021 zostaviť čo najsilnejší káder, angažovali na kľúčový brankársky post práve „Koša.“ „Oceliarov“ čakala v sezóne 2021/22 oslava hokejovej storočnice a zároveň 60. výročie od založenia klubu. Aj preto mierili vysoko a nastalo posilnenie na všetkých postoch.
Stávka na Košarišťana nebola náhodná, v klube veľmi dobre vedeli o jeho kvalitách. Ukázal ich v sezóne 2019/20, ktorá bola pre neho prvá v košickom drese. Bol jednoznačná brankárska jednotka tímu, v 42 zápasoch mal výbornú 93,4-percentnú úspešnosť zákrokov, priemer 1,81 inkasovaného gólu na zápas a 5-krát vychytal čisté konto. Mal fazónu, dostal sa aj do reprezentácie a Košičanov ťahal vysoko. Nádejne rozbehnutú sezónu však v marci 2020 predčasne ukončil koronavírus.
O „Koša“ bol záujem, on sa rozhodol prijať ponuku hokejovej legendy Jaromíra Jágra a zamieril do Kladna. Cieľ? Vrátiť klub do extraligy. Poznámka: okamžite. Sezónu 2020/21 významne ovplyvnil koronavírus, ale ani ten nepribrzdil Kladno a Košarišťana na ceste k vytúženej méte.
Dramatická finálová séria 2. najvyššej českej súťaže vyvrcholila rozhodujúcim siedmym zápasom. Košo v ňom vychytal víťazstvo a splnil misiu. Následne sa upísal Mladej Boleslavi, no krátko na to sa dohodol s HC Košice na hosťovaní pre sezónu 2021/22. „V Mladej Boleslavi majú pod zmluvou viacerých brankárov a ja by som nedostal dostatočný priestor. Hľadali sme riešenie a keďže som vnímal záujem Košíc, napokon sa všetky strany dohodli. Košice majú ambície, vždy chcú hrať o titul. História je tam obrovská. Nikto neskrýva, kam sa plánujeme dostať. Chceme nadviazať na to, čo sme s tímom dosiahli, keď som odchádzal,“ povedal Andrej v máji 2021.
Ešte skôr než sa vrátil do známeho prostredia absolvoval ďalší prestup. Tentoraz do stavu manželského. Presne v sobotu 10. marca sa neďaleko Piešťan oženil s dlhoročnou priateľkou. Následne nabral kurz Košice, aby vo dvojici s Dominikom Riečickým potiahli „oceliarov“ k úspešným výsledkom v sezóne, v ktorej klub oslávil hokejovú storočnicu.

Komentáre