Kulturpark skate session prilákal do Košíc jazdcov z celého Slovenska

Biele námestie pred Kulturparkom ovládli v sobotu skateboardisti z celého Slovenska. Sily si zmerali v súťaži Kulturpark skate session.

Predviesť svoje skateboardové umenie sem prišli jazdci z Dolného Kubína, Námestova, Spišskej Novej Vsi či Prešova. Súťažilo sa v niekoľkých disciplínach, v ktorých museli jazdci predviesť svoje najlepšie triky.

Jeden z battlov sa podarilo vyhrať aj 22 ročnému Dávidovi, ktorý na skate session prišiel z Prešova. Na skate jazdí už sedem rokov.

Na jednotlivé triky, ich náročnosť a precíznosť dozerali rozhodcova. Hlavným lákadlom v súťaži neboli len Prize money a teda finančné výhry, ale aj možnosť zajazdiť si na kvalitných prekážkach v Kulturparku.

Práve z tzv. bieleho námestia sa stalo miesto kde sa každý deň stretávajú mladí skejteri a ďalší športovci, tak ako kedysi pred magistrátom mesta. Na súťaži skate session chýbal najznámejší skateboardista z Košíc Rišo Tury. Počas víkendu sa totiž zúčastnil na svetovom pohári v Kyjeve kde vybojoval striebornú medajlu.

Komentáre