Digital Smoothie #7

Ako bude vyzerať digitálny produkt? Čo je dizajn systém a kedy je dôležité ho začať vytvárať? Vieš aké kroky vedú k tvorbe dizajn systému? Ak aj nie, dizajnér Michal Krendželák ponúka odpovede na všetky tieto otázky a tak uzatvára sériu 3 relácii o UX dizajne.
Digitálny produkt by mal plniť predstavu zádvateľa alebo klienta tak, ako si to vycielil v počiatočných fázach. Dôležité je sceliť si myšlienky a dizajn o danom produkte, teda nájsť riešenie, ako cieľ splniť. Pomocou moodboardu je možné sceliť prvotné myšlienky a inšpirácie ako napríklad typografie či ilustrácie, ktoré pomôžu dizajnérom pri návrhu dizajnu. Dizajn systém je súbor pravidiel, ktoré slúžia pre tím, ktorý vyvára digitálny produkt. Ako povedal Michal, pre dizajnérov je to ako „Single source of truth“, pretože v ňom nájdu odpovede na všetky otázky. Vychádza z moodboardu a rôznych inputov ako napríklad branding a definujú sa v ňom interaktívne prvky,komponenty, správanie webu či animácie. V dizajn manuále je možné nájsť style guide ako farebné, textové či efektové štýli, ktoré sa používajú naprieč celým produktom.
Michal v relácii vysvetlí aj pojem atomic design či prototypovanie a povie nám ako to dizajnérom pomáha pri ich práci. Ak ťa zaujímajú jeho skúsenosti a cenné rady v oblasti UX/UI tak si pozri 7. časť relácie Digital Smoothie.

Komentáre