Digital Smoothie #5

Proces tvorby digitálneho produktu začína zadaním a prechádza pod ruky UX dizajnérov. V dnešnej relácii nám UX dizajnér Peter Leško porozpráva o tom, čo je UX (User Experience), UI (User Interface) a CX (Customer Experience).
Všetko okolo nás je istým spôsobom navrhnuté. UX dizajn je o tom ako používateľ interaguje s danou službou alebo produktom pričom sa hlavne zameriava na pocity, emócie a vnímanie.
UX je veľmi úzko spojené s UI, čo predstavuje fyzické a vizuálne prvky webovej stránky alebo mobilnej aplikácie. CX zahŕňa kontakt so zákazníkom a celkový dojem na značku.
UX dizajnér má veľmi dôležitú rolu, pri navrhovaní produktu. Jeho úlohou je vyhľadať problémy a potreby, ktoré používateľ potrebuje.
S UX súvisia aj rôzne analytické merania ako napríklad konverzie, chybovosť či čas trávenia užívateľov na jednotlivých stránkach alebo podstránkach.

Peťo nám porozpráva aj o spôsobe myslenia Design Thinkingu a metóde Design Sprint.

Ak ťa zaujíma ako funguje UX, UI a CX v reálnom svete, kedy zapojiť dizajnéra do projektu a prečo je nevyhnutnou súčasťou tímu, tak táto časť je pre teba!

Komentáre