V presilovKE – Martin Krasničan

V závere základnej časti hokejovej Tipos extraligy 2020/21 zavítal do štúdia televízie TelKE útočník HC Košice Martin Krasničan. „V presilovKE“ bola netradične reč aj o móde, ktorá je jednou z jeho záľub a zároveň aj predmetom podpichovania od spoluhráčov. Predovšetkým je to však hokejista, pre ktorého je sezóna 2020/21 prvá v najvyššej slovenskej súťaži. Krasničan však už vekom nepatrí k mladíkom, ktorí získavajú prvé skúsenosti s mužským hokejom, ale vo veku 24-rokov má už za sebou viacero zaujímavých hokejových zastávok a poznatkov. Doterajšiu kariéru strávil najmä v zahraničí, predovšetkým vo Švédsku.
„Vo Švédsku, ale aj v Nórsku, boli tréningy kvalitnejšie, často trvali aj niekoľko hodín. Ale podmienky tam boli na vysokej úrovni a aj vďaka tomu sa to dalo zvládnuť. Švédsko je hokejová krajina, asi v každom meste je medzi deťmi veľký záujem o hokej a preto bola všade silná konkurencia,“ povedal.
Bez zaujímavosti nie je ani fakt, že v najväčšej celosvetovej hokejovej databáze mal jeho profil výrazne viac videní než trebárs najlepší strelec „oceliarov“ Pavel Klhůfek, Martin Belluš či Dominik Riečický.
Ešte predtým, než v 16-tich rokoch (po dorasteneckom titule s Prešovom a 3. mieste v kanadskom bodovaní celej ligy) odišiel na sever Európy, si vyskúšal pôsobenie v zámorí. Aj vplyv pandémie či iné okolnosti ho v lete 2020 primäli k druhému návratu na Slovensko. Prvý absolvoval ešte v sezóne 2015/16, keď v závere juniorskej kariéry hral za Humenné, Prešov i Trenčín, v ktorého drese si pripísal debut v najvyššej slovenskej súťaži. Pridal sa k desiatkam hráčov, ktorí sa na tzv. try-oute snažili vybojovať si zmluvu s HC Košice. Napokon patril k tým, na ktorých ukázali tréneri a zotrvali u „oceliarov.“ Lenže jeho pozícia nebola ideálna. Hoci sa považuje skôr za hráča do tvorivejších formácií, v košickom mužstve prijal aj rolu v checking line. Aj na tomto poste však našiel početnú konkurenciu a viackrát sa ocitol mimo zápasovej zostavy. Aj preto mu kanadské body pribúdali pomalým tempom, v čase nakrúcania relácie mal bilanciu 2 góly a 2 asistencie.

Komentáre