Sneh v Košiciach nespôsobil väčšie problémy

0

Košice sa v stredu zobudili do zasneženého rána. Snehová nádielka však v meste väčšie problémy nespôsobila. Mestská hromadná doprava nemala ráno problémy ani v kopcovitých terénoch.

„Už ráno pred dopravnou špičkou boli všetky úseky zjazdné. Približne o desiatej hodine sa všetky mechanizmy presunuli podľa prioritizácie na prioritu číslo 2, čo sú bočné komunikácie a prebiehalo dočisťovanie v týchto úsekoch. Vzhľadom na to, že prestalo snežiť, okolo obeda boli všetky cesty, ktoré obsahuje operatívny plán, zjazdné,“ povedal hovorca mesta Košice Vladimír Fabian.

Na cesty už v noci vyrazilo 37 mechanizmov, ktoré vykonali preventívny posyp. Prioritou boli najfrekventovanejšie komunikácie.

„Ide najmä o hlavné ťahy komunikácií, trasy liniek MHD s dôrazom na klesania a stúpania a prieťahy ciest II a III triedy,“ vysvetlila Slavomíra Brzová zo spoločnosti Kosit.

„Dochádza k bežným meškaniam v rozsahu približne 3 minúty. Meškania spojov nesúvisia s aktuálnou snehovou nádielkou. Zvyčajne neprejazdné úseky, ako napr. Kalinovská a zastávka Cassovar, sú momentálne prejazdné bez problémov,“ popísala situáciu Vladimíra Petrušová z Dopravného podniku mesta Košice. Ten ráno zaznamenal meškania spojov na linke číslo 9 kvôli nehode na Alejovej ulici.

Komentáre