V PresilovKE – Pavel Klhůfek

0

Prvý hosť relácie „V presilovKE“ v roku 2021 má meno Pavel Klhůfek. Český útočník má vo veku 29 rokov mnoho cenných hokejových skúseností, no krátko pred predčasným ukončením najvyššej slovenskej súťaže v ročníku 2019/2020 získal aj životnú lekciu, o ktorú však príliš nestál.
O nej sa v tom čase veľa popísalo a hoci nešlo o tému, o ktorej by bolo príjemné hovoriť, Pavel sa k nej vrátil aj „V presilovKE.“

O to viac si cenil opätovný záujem košického klubu, ktorému veľmi chcel splatiť dôveru.
Do štúdia prišiel v čase, keď gólom pomohol k obratu v zápase v Miškovci, ktorý „oceliari“ vyhrali 5:4.
Pre Klhůfka to bol 13. gól v sezóne, ktorým si upevnil pozíciu najlepšieho strelca tímu. Svoj gólový súčet (11) z minulej sezóny už prekonal a s veľkou pravdepodobnosťou výrazne navýši aj bodový.
Po predošlej sezóne namieril späť do česka a v klube extraligového nováčika z Českých Budějovíc si chcel vybojovať zmluvu. Ale podobne ako predošlý hosť „V presilovKE“ Marek Baránek ani on neuspel na skúške a zamieril do Košíc.
V Pavlovom prípade išlo o návrat do známeho prostredia, ktoré si pochvaľoval. Spokojnosť z jeho opätovného angažovania netajil ani hlavný tréner a športový riaditeľ HC Košice Jan Šťastný, ktorý pred sezónou 2020/2021 poznamenal: „S Pavlovými výkonmi sme boli v minulej sezóne veľmi spokojní a som rád, že tu zostal a pomohol nám vytvoriť kostru tímu.

Je to hráč, ktorý vie bodovať a zároveň plniť pokyny trénerov.“ Klhůfek napĺňal toto konštatovanie od úvodných zápasov sezóny. Strelecký účet sezóny si otvoril hneď v prvom zápase, v druhom strelil Miškovcu hetrik. Z tohto vysokého tempa očakávane poľavil, ale aj tak sa sezóna 2020/2021 mohla stať jednou z jeho najvydarenejších. Pamätať si ju však bude nielen pre prázdne hľadiská spôsobené pandémiou, ale aj ako tú, počas ktorej pripravoval svadbu. Práve v lete 2021 totiž plánoval svadbou spečatiť zväzok so snúbenicou Nicolle.

Komentáre