V presilovKE – Michal Chovan

MAL NAHRADIŤ LADISLAVA NAGYA A DARÍ SA MU TO.
Produktívny útočník Michal Chovan hovoril „V presilovKE“ o svojom zranení, ale aj o hokejových ambíciách či obdive ku Connorovi McDavidovi.

V uplynulých troch sezónach bol najväčšou ofenzívnou hviezdou HC Košice útočník Ladislav Nagy. Ten však po sezóne 2018/2019 ukončil kariéru a vedenie klubu riešilo dilemu – kým ho nahradiť? Nový generálny manažér Jan Šťastný využil možnosť získať produktívneho útočníka Michala Chovana, ktorý sa rozhodol pre zmenu a po rokoch opustil materský Zvolen.

Mimoriadne kreatívny útočník od úvodu pôsobenia v košickom drese potvrdzuje svoju povesť, od prvých zápasov zbieral body za góly a asistencie. V mesiaci september predviedol efektnú kombinačnú akciu s Jurajom Majdanom, za ktorú získal ocenenie Zlatá prilba. Počas hráčskej kariéry už mal viacero zranení a tie sa mu nevyhli ani v súčasnom ročníku.

Prvé problémy prišli po súboji s Eduardom Šimunom, vďaka následnej reprezentačnej prestávke však nechýbal svojmu mužstvu a v ďalších zápasoch už opäť nastúpil. Prišiel však o účasť na novembrovom Nemeckom pohári a neskôr chýbal aj na decembrovom turnaji vo Švajčiarsku. Z neho ho vyradilo zranenie ľavej ruky, ktorú mal niekoľko týždňov v sadre. Tentoraz však už nasledovala aj absencia v tipsportligových zápasoch.

„V presilovKE“ porozprával o svojich pocitoch, ktoré prežíval ako hráč, ktorý sa na zápasy musí pozerať z tribúny. Reč však bola aj o majstrovskom titule, ktorý Chovan získal ako hráč Zvolena v roku 2013 po finálovej sérii práve proti Košiciam. Aj Michal Chovan si vyskúšal hokej i život v Bielorusku, o ktorom nedávno „V presilovKE“ hovoril aj David Růžička. Chovanovi však tento angažmán, na rozdiel od českého obrancu, nesadol ideálne a skončil sa už po 9 zápasoch.

Zaujímavé pôsobenie zažil v Českých Budějoviciach, Chovanova doterajšia kariéra však bola spojená predovšetkým so Zvolenom. Počas rokov vo Zvolenskom drese (s krátkou zastávkou v Poprade) si vybudoval povesť produktívneho útočníka a vo veku 32 rokov je už v prvej tridsiatke najproduktívnejších hráčov najvyššej slovenskej súťaže. Z aktívnych hráčov sú pred ním iba Lukáš Hvila a Richard Jenčík, ten však momentálne nepôsobí v najvyššej slovenskej súťaži.

Komentáre