V Útulku ÚVP Haniska zavádzajú zmeny vo verejnom venčení

V útulku UVP Haniska pristúpili k radikálnym zmenám. Tie sa týkajú pravidiel verejného venčenia psíkov. Situácia už bola podľa útulku neúnosná a to najmä počas víkendov, kedy útulok navštevuje najviac ľudí.

Pravidlá venčenia sú jasné a jednoduché – psíkov je zakázané púšťať z vôdzky, nechať ich na starosť malým deťom či ich kŕmiť. Pravidlá však verejnosť viac nedodržiavala ako ich rešpektovala.

Útulok je za každé venčenie vďačný avšak psíkom už chaotické prechádzky prinášali viac škody ako úžitku. Rozhodli sa preto zaviesť tzv. Venčiarske preukazy – prísť vyvenčiť psíka bude môcť len ich držiteľ.

Preukazy už rozdali niekoľým dobrovoľníkom, o ktorých vedia, že sú zodpovední a pri venčení myslia predovšetkým na dobro psíka. Ich držitelia môžu prísť na prechádzku 7 dní v týždni od 11.00 – 16.00. Kým nový systém rozbiehajú tak venčenie bude cez pracovný týždeň povolené aj ľuďom bez preukazu.

Na začiatok je k dispozícii 30 preukazov, ich počet sa časom môže ešte navýšiť. O preukaz môžete požiadať cez email, či sociálne siete útulku UVP. Takýto doklad vám vystavia zdarma.

Komentáre