Letné tábory v Košiciach aj kraji ešte majú voľné kapacity

Letné školské prázdniny sú už, dá sa povedať, za dverami. Rodičia už teraz riešia aký program svojim ratolestiam vytvoria počas dvoch mesiacov. Ponuka letných táborov je široká, v Košiciach medzi ich najväčších poskytovateľov patrí Centrum voľného času a detská organizácia Frigo.

Populárne sú prímestké tábory – deti tu majú zabezpečený denný program a trvajú zväčša 4 – 5 dní. Výhodou oproti tým pobytovým je, že sú lacnejšie.

Prímestské tábory sú zväčša viac než o polovicu lacnejšie. Napríklad v CVČ stojí najlacnejší prímestský tábor 65 eur, najdrahší 130 eur.

Rodiny, ktoré si tábory pre deti nemôžu dovoliť, môžu využiť možnosť prefinancovať ich cez Nadáciu KSK. Tento rok pomôžu 100 deťom.

Dieťa alebo rodina musí byť v Nadácii KSK zaregistrované. Žiadosti sa následne posudzujú individuálne, tak aby letný tábor zažili deti, ktoré by si ho inak nevedeli dovoliť.

Tábor je po schválenej žiadosti vopred hradený nadáciou, rodiny ho tak nemusia platiť vopred a čakať na refundáciu. Na 30ke letných táborov zasvätia deti do kúziel remesla, športu, divadla, ale aj počítačov či prírodných vied.

Komentáre