Charitný futbalový turnaj získal ocenenie od Slovenského futbalového zväzu

Futbalové zápasy, v ktorých nejde o výhry, body či postup. Taký je charitatívny turnaj Odkopnime predsudky, ktorý už roky organizuje Arcidiecézna charita Košice. Klienti z ich charitného domu na Bosákovej, ktorí nemajú vlastnú strechu nad hlavou, hrajú počas neho futbal s bývalými profesionálnymi futbalistami či žiakmi košických škôl.

Tento projekt si všimol aj Slovenský futbalový zväz. Charitný futbalový turnaj získal ocenenie sociálny projekt roka Grassroots 2022.

Turnaj, ktorý minulý rok napísal už svoj 13. ročník, spája ľudí, ktorí by sa bežne nemali možnosť spoznať a vytvára nové priateľstvá.

Za nápadom charitného turnaja stojí muž, ktorý sa futbalu profesionálne venoval a ktorého osud priviedol do charity. Karol Szabados prišiel o bývanie, s manželkou sa rozviedol a z úspešného futbalistu sa stal prijímateľ sociálnych služieb. Futbal mu však chýbal a tak prišiel s nápadom zorganizovať zápasy s bývalými hráčmi.

Myšlienka sa ujala a zostala živá aj po smrti Karola Szabadosa. Cieľom akcie „Odkopnime predsudky, futbal spája“ je podporiť športový talent ľudí bez domova, ako aj priblížiť komunity, ktorých cesty sa v bežnom živote nie vždy stretnú.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku