Herný priemysel dal základy pre vznik vojenských simulátorov

PC hry a simulácie rôznych situácií. Nevyužívajú ich len gameri, ale slúžia napríklad aj vojakom armád po celom svete. Presne takéto simulátory vyvíjajú pre armády NATO Česi aj Slováci, vrátane Košičanov.

Vojaci sa na simulátoroch, ktoré sú lacnejšie ako výjazdy do terénu, učia navádzať delostrelectvo, riadiť kolegov alebo čítať mapy.

Vojaci si v simulátore jedoducho zvolia akékoľvek miesto na zemi kde si chcú vyskúšať napríklad boj proti terorizmu či to ako bude vyzerať ich základňa.

Pri vytváraní softvéru zámerne nepracujú s tajnými informáciami. Na to aby mohli vytvoriť kvalitné simulácie však potrebujú mať prehľad ako to vo vojenskej praxi chodí.

Simulácie, ktoré dnes uľahčujú vojenský výcvik, vznikli pôvodne z počítačovej hry. Aj preto ich vývojári prišli predstaviť na festival Game days, ktorý sa po 9. krát konal v Kulturparku.

Ide o najväčší herný festival na Slovensku. Organizujú ho Košičania, ktorí chcú ukázať, že PC hry nie sú len strieľačky či krviprelievanie, ale dokážu aj vzdelávať, rozvíjať kreativitu či logické myslenie.

Komentáre