Dušičková slávnosť uzavrela sezónu v Lese spomienok

Pomalé tóny gitary, plávajúcé sviečky, lístie popadané na zelenej tráve a jemné mrholenie. To všetko zasadené do prostredia šumiaceho lesa a stromov, pod ktorými odpočívajú tí, ktorí si želali na svoj posledný odpočinok Les spomienok. Práve tu, na prírodnom cintoríne, sa počas uplynulého víkendu uskutočnila Dušičková slávnosť.

Do Lesa spomienok nič také nepatrí, pochováva sa tu v ekologických rozložiteľných urnách priamo ku koreňom stromov. Počas Dušičkovej slávnosti mohli pozostalí zapáliť plávajúcu sviečku RUCHY a ekologicky si zaspomínať na svojho blízkeho.

Les spomienok alebo prírodný cintorín otvorili pri krematóriu minulý rok začiatkom novembra. Na netradičnú formu pochovávania s úctou k prírode si Košičania pomaly zvykajú.

20 miest posledného odpočinku, ktoré sa nachádzajú okolo stromov v lese, označujú ceduľky zavesené na stromoch. Miesto si tu dokonca zarezervovali aj ľudia už počas svojho života. Svojho otca a dedka tu pochovali aj pozostalí, pretoež vedeli, že si neželal byť pochovaný v klasickom hrobe.

Dušičková slávnosť uzavrela prvú sezónu v Lese spomienok, počas zimy sa tu kvôli mrazom a zamrznutej pôde pochovávať nebude.
Sezóna sa tu opäť začne v marci alebo apríli. Závisieť to bude od počasia.

Komentáre