Zbierka pre Ukrajinu v Kulturparku stále trvá

Takto vyzerala zbierka vecí pre Ukrajinu koncom februára. Už počas prvých dní sa vyzbierala hromada vecí, ktorú triedili desiatky dobrovoľníkov a ktorá putovala priamo na Ukrajinu. Vlna solidarity zo strany Slovákov bola v tom čase najvyššia. S postupom času však miera pomoci slabla a preorientovala sa najmä na Ukrajincov, ktorí zostali žiť v Košiciach. To isté sa stalo aj so zbierkou v Kulturparku.

Drvivá väčšina vecí zo zbierky tak putuje Ukrajincom žijúcich v Košiciach, priamo do krajiny zmietanej vojnou už putuje menej materiálu.

Pravidelne dvakrát mesačne sem chodí istý pán, ktorý prináša veci práve pre vojakov. Zberné miesto je otvorené od pondelka do soboty. Počas dňa tu príde v priemere 5 ľudí, ktorí prídu darovať veci do zbierky.

Košičania prinášajú vo veľkej miere oblečenie, ktoré vyradili zo šatníkov.

Práve sortiment, ktorý priniesol Tomáš je naďalej potrebný – potraviny, hygienické potreby či detské plienky a podložky. Po pomoc si tu denne príde 20 – 30 Ukrajincov.

Zberné miesto v Kasárňach Kulturparku je otvorené každý deň okrem nedele od 10.00 – 18.00. Fungovať by zatiaľ malo do konca októbra.

Komentáre