Základná škola Drábova 3 sa vydala cestou inklúzie

Na základnej škole Drábova sa aktuálne vzdeláva takmer 40 detí so zdravotným znevýhodnením.

Aby sa títo žiaci mohli plnohodnotne vzdelávať medzi ich zdravými rovesníkmi potrebuje škola nastúpiť na cestu inklúzie – ZŠ Drábova tak už urobila. Vďaka grantu v hodnote 100 000 eur, ktorý získali, sa im podarilo stať sa inkluzívnou školou.
S realizáciou noviniek sa začalo v októbri minulého roku. Podporný tím, ktorý sa venoval žiakom so znevýhodnením na škole fungoval aj predtým. Teraz doňho vďaka projektu pribudla logopedička a dvaja pedagogický asistenti.

Na ZŠ Drábová sa od ďalšieho školského roka rozhodla preložiť svojho syna aj Miroslava Kralčáková. Malý Peťko má narušenú komunikačnú schopnosť, kvôli čomu ho na väčšinu základných škôl nechceli prijať.

Hendikepovaní žiaci sa v triede učia spolu so zdravými študentmi. Tí ich podľa slov riaditeľky prijali veľmi pekne a vzájomne si pomáhajú. Škole chýba ešte bezbariérový vchod. Na ten prispeje mesto sumou 20 000 eur. Do grantového programu Naša inlkuzívna škola sa môžu školy prihlásiť do 30. júna. V búducom roku budú takto podporené 2 školy na Slovensku.

Komentáre