JBL Jump fest na Alžbetinej ulici

Historické centrum mesta včera ovládli atléti. Tí si zmerali svoje sily v 7. ročníku atletickej šou JBL JUMP FEST na Alžbetinej ulici.

JBL JUMP FEST sa tradične koná v septembri, tento rok ho organizátori presunuli na stred júna. To však nie je jediná novinka súťaže.

Dĺžka v šprintoch sa zmenila zo 60 yardov na 60 metrov, tak aby mohli atléti získavať body do svetového rebríčka, ktorý má vplyv na kvalifikáciu na vrcholné podujatia. Do súťaže sa prihlásili atléti z 15 krajín.

Diváci si mohli vychutnať šprinty, šprinty cez prekážky, skok do diaľky či trojskok. Nový rekord sa podarilo zlomiť britskej atlétke Emme Nwofor – šprint cez prekážky zlvádla za 8, 36 sek. Ako sama hovorí, víťazstvo jej zvdihlo sebavedomie.

,,Milujem to tu! Táto súťaž je skvelá, diváci nás povzbudzujú a všetky deti sú veľmi milé. Scenéria s Dómom v pozadí je jednoducho nádherná.’’

O vrchol podujatia sa postaral nemecký diaľkar Markus Rehm. Štvornásobný paralympijský víťaz ako prvý v histórii košického podujatia prekonal 8-metrovú hranicu a výkonom 8,27 m stanovil nový rekord.

,,Milujem vyhrávať, kto nie. Súťaž som si veľmi užil. Nie je to vždy o víťazení – je to o radosti, ktorú máme zo športu. Ja milujem a užívam si to čo robím a dúfam, že som vám to dnes mohol aj dokázať.’’

V mužskom šprinte na 60 m tentoraz absentoval tradičný účastník košického Jump Festu Ján Volko. Jeho absenciu využil poľský šampión Dominik Kopec, ktorý vytvoril ustanovujúci rekord podujatia.

Komentáre