V presilovKE – Pavel Klhůfek

Po víťaznej štvrťfinálovej sérii proti Michalovciam zavítal do štúdia relácie „V presilovKE“ útočník Pavel Klhůfek.
Počas jeho tretej účasti v relácii bola reč najmä o postupe „oceliarov“ do semifinále play off, do ktorého sa dostali prvýkrát od roku 2016. Na víťazstve nad Michalovcami 4:2 na zápasy mal Pavel výrazný podiel.
V dôležitom zápase č. 2, ktorý Košičania vyhrali na ľade súpera 3:1, strelil hetrik. Michalovčania síce v sérii prehrávali už 0:3, no dvomi víťazstvami dokázali znížiť na 2:3. Šieste stretnutie dospelo do predĺženia a ak by v ňom uspeli Michalovčania, séria by sa za stavu 3:3 vrátila na ich ľad na rozhodujúci duel. To však Košičania odmietli a v predĺžení 6. zápasu kapitán Michal Chovan rozhodol o ich postupe. Na tomto góle sa zásadne podieľal aj Pavel, ktorý si nielenže pripísal asistenciu, ale aj kľúčové clonenie výhľadu brankárovi Williamsovi. Jeho radosť po rozhodujúcom góle bola enormná: „Fantastický pocit. Je to pre mňa tretia sezóna v Košiciach a po tom, čo bola prvá predčasne ukončená a v druhej sme vypadli už v predkole play off, sme po dlhšom čase dostali Košice do semifinále. Sme za to veľmi radi,“ poznamenal útočník, ktorý sa počas svojho pôsobenia viackrát významne zapísal do kroník košického klubu aj extraligy.
Je jedným z deviatich hráčov v jej histórii, ktorí strelili 5 gólov v jednom zápase. Zároveň je aj autor najrýchlejšieho gólu v predĺžení. Rokmi si však uvedomuje, že v hokeji ide predovšetkým o tímový úspech a nie o individuálne štatistiky. „Mám 30 rokov a doteraz som nič veľké nevyhral. Veľmi túžim po úspechu. A ním nemyslím góly, ale tímový úspech. Zo strelených gólov nikdy nemáte najlepší možný pocit, ak nie sú súčasťou víťazstiev. Vlani som dal 31 gólov, no napokon sme ani nehrali play off. Pokojne by som to vymenil hoci aj za 10 gólov, len aby sme boli úspešní ako tím,“ poznamenal „Klf,“ ktorý si v júli 2021 vzal dlhoročnú priateľku Nikol. „Čo sa zmenilo? Manželka si zvyká na to, že má nové priezvisko a ja na to, že nosím obrúčku,“ poznamenal s úsmevom.

Komentáre