V presilovKE – Marek Slovák

S čerstvou stopou po zásahu pukom na čele a ako nový člen elitnej desiatky najlepších nahrávačov súťaže prišiel do relácie „V presilovKE“ útočník HC Košice Marek Slovák.
Víťazstvo na ľade HKM Zvolen bolo pre neho viac než obyčajný zápas. Začal sa pre neho narazením nohy do mantinelu a pokračoval ranou po zásahu pukom. Následne potvrdil aktuálnu formu pohotovým gólom aj asistenciou, následne sa pochytil s Jurajom Mikúšom a napokon sa ukázalo, že týmto zápasom sa výrazne zapísal do historických štatistík extraligy. Získal 346. asistenciu, čím sa zaradil do elitnej 10-člennej skupiny najlepších nahrávačov v samostatnej slovenskej lige.
V čase nakrúcania relácie mal na konte 813 extraligových zápasov a vzhľadom na vek (33) bola reálna 900-ka a možno aj tisícka. To boli méty, ktoré nevysokému útočníkovi v minulosti prorokoval len málokto. Už od žiackych čias patril k najnižším hráčom a nič sa na tom nezmenilo ani po prechode do mužského hokeja. Fyzický hendikep však premenil na svoju prednosť. Na prvé miesto vo svojich hokejových zručnostiach posunul zarpupilosť, ku ktorej pridal nadštandardný hokejový um, rýchle korčuľovanie, šikovné ruky a cit pre hru. Aby toho nebolo málo, zaradil sa do skupiny hráčov, ktorí sa súperom vedia dostať pod kožu a najmä v mladšom veku sa často objavoval v potýčkach. Hoci sa postupne aj jeho štýl vyvíjal, táto črta jeho hry ho sprevádza aj naďalej, čoho dôkazom bola „čerstvá“ konfrontácia s Mikúšom. Marek Slovák hovoril „V presilovKE“ aj o pôvode svojej prezývky „Čibino,“ o športovej rodine či otcovstve, ktoré si užíva. Do košického klubu sa vrátil v lete 2021 po takmer ôsmich rokoch. Jeho prvá košická epizóda sa začala v sezóne 2012/13, v ktorej „oceliari“ prehrali finálovú sériu s HKM Zvolen. Slovák v tíme zotrval aj pre ďalší ročník, no napokon ho dokončil v drese vtedy ešte extraligovej Žiliny. Do košického HC sa vrátil už ako skúsený hráč, ktorý mal za sebou individuálne vydarenú sezónu 2020/21. Po nej sa mu narodil prvorodený syn Mathias. Ešte predtým dostal ponuku z Košíc od bývalého spoluhráča a súčasného športového manažéra klubu Gabriela Spilara. Zvažoval ju, no s partnerkou sa dohodli, že ju prijme. „Lákala ma predstava byť pri storočnoci, predsa len je to výnimočná udalosť. Tvoril sa silný tím, ktorý mal ambície a to je vždy motivujúce. V tomto patrí veľká vďaka aj mojej priateľke, ktorá vycestovala aj s malým synčekom, aby sme mohli byť spolu. Nemá to jednoduché, keďže často som mimo domu kvôli tréningom a zápasom, takže o to viac jej ďakujem,“ povedal.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku