V presilovKE – Michal Mrázik

Útočník HC Košice Michal Mrázik zamieril po najlepšom zápase v sezóne do štúdia televízie TelKE.

Pochádza z Liptovského Mikuláša, kľúčové roky hokejového vývoja absolvoval vo Švédsku a do Košíc prišiel z Bratislavy. Na cestovanie a rôzne presuny si už zvykol a považuje ich za prirodzenú súčasť hokejovej kariéry.

„V presilovKE“ sa rozhovoril aj o úspešnom zápase v Poprade, ktorí Košičania vyhrali 7:1. Zároveň prvýkrát v sezóne zaznamenali štyri víťazstvá po sebe. Pre Michala to bol najlepší zápas od príchodu do Košíc. Strelil v ňom 2 góly, na 1 prihral: „Sadli sme si aj so spoluhráčmi z útoku Allanom McPhersonom a Brianom Ihnačákom. Rozumieme si, poznáme svoje úlohy a dúfam, že nám to bude fungovať aj naďalej,“ povedal. Vo veku 21 rokov bol jednoznačne najmladší košický útočník nielen v spomínanom zápase v Poprade, ale aj v mnohých ďalších počas sezóny 2021/2022. Začal ju v drese Bratislava Capitals medzinárodnej súťaži IHL. Po úmrtiach Borisa Sádeckého a Dušana Pašeka klub ukončil svoju činnosť pre sezónu 2021/2022 a hráči si hľadali nové pôsobiská.
O Mrázikove služby nebola núdza, napriek tomu si nový angažmán našiel medzi poslednými. Spomedzi mnohých ponúk si vybral košickú, pričom ho presvedčil najmä prístup športového manažéra Gabriela Spilara. Do Košíc prišiel s vizitkou talentovaného mladíka, ktorý štyrikrát štartoval na mládežníckych šampionátoch (2x MS „18,“ 2x MS „20“) a za sebou mal nielen pôsobenie v IHL, ale okúsil aj najvyššiu švédsku súťaž v drese Linköpingu. Práve vyše trojročné pôsobenie vo Švédsku pomohlo jeho kariére a hokejovým zručnostiam, keďže „som sa tam výrazne zlepšil v korčuľovaní, o ktorom som predtým vedel, že je moja slabšia stránka,“ priznal „V presilovKE.“
Ako správny tímový hráč sa zachoval pri otázke o najužitočnejšom hráčovi slovenskej extraligy, keď uvažoval iba nad košickými spoluhráčmi. Počas takmer 20-minútového rozprávania došla reč aj na jeho priateľku Kali, ktorá je dcéra slovenskej hokejovej legendy Jozefa Stümpela.

Komentáre