Župa pokračuje v rekonštrukcii škôl a internátov

Nové okná, podlahy či postele. Interiér internátu na Jedlíkovej ulici sa dočkal vizuálu 21. storočia. Kraj ho zrekonštruoval za viac ako 1,6 milióna eur.

Rekonštrukcia školského internátu prebiehala od marca 2020 v dvoch etapách. Najprv bol opravený chlapčenský blok, následne pokračovala komplexná rekonštrukcia v dievčenskom bloku. Rekonštrukcia aktuálne prebieha aj na Strednej športovej škole.

Financie poputujú aj na rekonštrukciu školskej kuchyne, tú by chceli zrenovovať v tomto roku. Výmenu okien chcela škola realizovať už v lete avšak aj v tomto prípade zaúradovala pandémia.

Dokopy sa na škole vymení 270 okien. Práce by chceli ukončiť už budúci týždeň. Na scénu následne nastúpia pracovníci zo Sociálneho podniku KSK, ktorí priestor vymaľujú. Škola má 35 rokov a zvonku sa na nej ešte nič nerobilo. Potrebné by bolo zateplenie a výmena opláštenia na internáte.

Kraj už na rekonštrukciu odklepol finančné prostriedky.

Jednou z najväčších investícii bude dokončenie rekonštrukcie Gymnázia Šrobárova. Viac ako 130 ročná budova je aj národnou kultúrnou pamiatkou.

Komentáre