V presilovKE – Michal Chovan

o bývalom kapitánovi HC Košice Petrovi Bartošovi prišiel do štúdia televízie TelKE súčasný – Michal Chovan. Stalo sa tak jeden deň pred odvetným zápasom semifinále Slovenského pohára, v ktorom „oceliari“ nastúpili proti tímu Vlci Žilina. Prvý zápas na žilinskom ľade vyhrali domáci 9:0, avšak vo farbách košického tímu hrali najmä hráči juniorského mužstva.
Ani v odvete tomu nemalo byť inak a Michal spoločne so stálym hosťom relácie „V presilovKE“ preradili svoje názory na túto súťaž. Pre väčšinu extraligových mužstiev, vrátane košického, je naďalej priorita extraliga a v nej bola v čase rozhovoru s Michalom reprezentačná prestávka. Košičania sa pred ňou víťazne naladili, keďže po troch prehrách po sebe zabrali naplno s Michalovcami (5:3) aj Liptovským Mikulášom (2:1). Duel s Liptákmi bol dlho vyrovnaný, no napokon ho svojím piatym gólom v sezóne rozhodol práve kapitán „oceliarov.“ Michal, ktorý je pravidelne v popredí individuálnych štatistík, často opakuje, že góly ani body pre neho nie sú dôležité, prvoradý je úspech tímu.
Možno aj preto v ofenzívnych akciách často volí prihrávku pred strelou a veľkoryso ponúka gólové príležitosti spoluhráčom. Počas svojej druhej účasti „V presilovKE“ (prvá bola v predčasne ukončenej sezóne 2019/20) sa vyjadril aj k otázkam fanúšikov, ktoré sa týkali jeho vzťahu k reprezentácii, možného zotrvania v Košiciach i k odchodu Martina Réwaya. Fanúšikov košického klubu potešil aj konštatovaním, že zmluvu má aj pre sezónu 2022/2023, ktorá môže byť pre rodeného Zvolenčana už štvrtá v košickom drese!
Potešil však nielen ich, ale aj mladého diváka na tribúne Bratislave počas zápasu 13. kola medzi Slovanom a Košicami (3:2). Toho najskôr vydesil puk, ktorý po prudkej prihrávke stečoval do hľadiska jeden z domácich hráčov. Michal, ktorý má syna Ryana v podobnom veku, neváhal a venoval mu svoju hokejku. Nasledoval potlesk fanúšikov Slovana na adresu košického kapitána, ale aj presilovka, v ktorej osud vrátil Michalovi krásne gesto a hostia v nej skórovali.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku