Majú zdravotný hendikep no rozhodli sa pomáhať ostatným

Sami majú zdravotný hendikep no rozhodli sa pomáhať ostatným s rovnakým osudom. Stali sa motivátormi a v projekte Sme si rovní poskytujú rôzne formy pomoci ľuďom, ktorí sa kvôli zdraviu ocitli v ťažkej životnej situácii.

Klientom vedia pomôcť najmä na základe vlastnej skúsenosti. Niektorí motivátori žijú so zdravotným hendikepom celý život, iný k nemu prišli pred niekoľkými rokmi. Sami si teda museli prejsť celým procesom, naučiť sa žiť nový život, začleniť sa opäť do sopločnosti. Ich vlastné skúsenosti posúvajú druhých vpred.

Človek, ktorému sa náhle zmení zdravotný stav po úraze či v dôsledku choroby hľadá častokrát podporu zo strany človeka, ktorý si prešiel podobnou situáciou. Motivátori sú pre nich príkladom, že aj s hendikepom sa dá žiť plnohodnotný život.

Služby motivátorov môžu klienti využívať zdarma, projekt je totiž fiinancovaný zo zdrojov európskej únie. O pomoc môže motivátora požiadať na tak dlho ako bude potrebovať.

Motivátori pracujú ako terénni pracovníci. Za klientmi vedia prísť až k nim domov. Ako sami hovoria, pri pomoci klientom nejde len o prácu ale častokrát z toho vzniknú aj dlhodobé priateľstvá.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku