Vianočná IT trilógia bude motivovať ženy k práci v IT

Jedným z odvetví, ktoré nepodľahlo nástrahám koronakrízy je IT sektor. Podľa štatistického úradu stúpol počas pandémie o 13, 5 % a je v ňom čoraz viac príležitostí.

Rok čo rok pribúda aj žien, ktoré sa rozhodnú v IT pracovať. Ich podiel na Slovensku v tejto sfére je takmer 16%, v Košickom kraji dokonca o čosi viac – 19%. Ich platy sú však stále o čosi nižšie ako platy mužov v IT sektore.

Motivovať ženy začleniť sa do IT komunity a začať pracovať v progresívnom odvetví má za úlohu vianočná IT trilógia. Ide o 3 online webináre, na ktorých sa záujemcovia dozvedia viac o voľných pracovných pozíciách, možnostiach ale aj tipoch ako zvládnuť pohovor.

V IT sektore sa po celom svete pasujú s nedostatkom pracovných síl. Košice IT valley sa tento deficit snaží znížiť. Kartou, na ktorú stavili sú práve ženy, ktoré majú potenciál byť v tejto práci naozaj dobré.

Chýbajúce sebavedomie u žien je jedným z najčastejších problémov aj pri samotnom pohovore. Ako to napraviť sa dozvedia už 1. decembra na prvom online webinári. Určený je pre uchádzačky, ktoré chcú vstúpiť na IT trh práce, študentky, mamičky na materskej alebo ženy, ktoré chcú zmeniť svoje zameranie.

Komentáre