V presilovKE – Eduard Šedivý

Obranca HC Košice Eduard Šedivý bol druhý hosť relácie „V presilovKE“ v sezóne 2021/22. Do štúdia prišiel iba pár dní po tom, čo slovenským hokejom otriasli informácie o úmrtiach Borisa Sádeckého a Dušana Pašeka. Šedivý zažil Borisa, autora najkrajších gólov sezón v KHL i slovenskej extraligy, najmä ako súpera, s Dušanom Pašekom sa však dobre poznali osobne. Hrali spolu v Piešťanoch a „Ceco“ si neskôr Eda priviedol aj do klubu Bratislava Capitals. Aj stály hosť relácie „V presilovKE“ Marcel Šterbák má na Pašeka príjemné spomienky, o ktoré sa podelil aj s divákmi.
Druhý diel relácie v jej tretej sezóne nebol však iba o pochmúrnych témach, ale priniesol aj viacero vtipných momentov. Šedivý bol vôbec prvý hosť, ktorému mohli diváci televízie TelKE klásť otázky, na ktoré následne zodpovedal a vybral jednu, ktorá ho najviac zaujala. Týkala sa jeho vzrastu, ktorý je na obrancu podpriemerný, no fakt je, že Šedivý patrí k moderným zadákom, ktorých skôr než robustná postava zdobí prehľad v hre, korčuľovanie, pozičná hra a hokejová šikovnosť. „Moja výška? Teraz v Košicach som v „klídku,“ veď v kabíne sú hneď traja spoluhráči nižší odo mňa,“ poznamenal s typickým úsmevom.
Klub HC Košice je pre neho prvý, do ktorého sa počas kariéry vrátil. V rokoch 2015-2019 odohral v drese „oceliarov“ štyri sezóny, no iba v prvej z nich sa dostal ďalej než do prvého kola play off. Preto verí, že piaty ročník na východe republiky mu prinesie aj prenikavejší tímový úspech.
V relácii prezradil aj pocity z fínskych trénerov, zhodnotil hokej v medzinárodnej súťaži IHL a vďaka diváckym otázkam došlo aj na troch hráčov, ktorí sa mu najťažšie bránia. Hneď dvaja z nich sú v súčasnosti jeho spoluhráči v tíme „oceliarov,“ tretím je Marek Viedenský zo Zvolena. Šedivý, ktorý v januári 2022 oslávi 30-tku, si v roku 2017 splnil hokejový sen, keď si zahral na MS. Na šampionát ho nominoval vtedajší reprezentačný tréner Zdeno Cíger, pod ktorým si zahral nielen na poste obrancu, ale aj útočníka.

Komentáre