V presilovKE – Marek Bartánus

Relácia „V presilovKE“ z dielne košickej televízie Telke vstúpila do svojej tretej sezóny. Prvým hosťom tretej série je košický hokejový útočník Marek Bartánus. Po boku bývalého spoluhráča Marcela Šterbáka, ktorý sa v relácii vrátil do pozície stáleho hosťa, zaspomínali na spoločné obdobie v košickom drese, ale aj zápasy proti sebe. „Berty“ sa pred sezónou 2021/22 vrátil do košického klubu, s ktorým spojil veľkú časť svojej kariéry. Tá sa však odvíjala aj v rôznych kluboch doma i v zahraničí, v drese Owen Sound Attack si v dvoch sezónach vyskúšal aj kanadskú juniorku OHL. Meno si však spravil predovšetkým v slovenskej extralige. Získal v nej celkovo 5 extraligových titulov v dresoch troch rôznych tímov.

Prvý vo farbách Slovana Bratislava, keď oslavy so zvláštnou príchuťou absolvoval práve na košickom ľade. Ďalšie dva pridal ako hráč Košíc a v rokoch 2018 a 2019 bol pri dvoch tituloch Banskej Bystrice. V drese „baranov“ mal na dosah aj zlatý hetrik, ale v predčasne ukončenej sezóne 2019/20 napokon nebol vyhlásený ligový majster. Ani päť ligových prvenstiev však „Bertymu“ neubralo na motivácii. Skôr naopak. Do materského klubu, s ktorým je spätý aj jeho otec Anton (bývalý hráč, v súčasnosti tréner), sa vrátil v pozícii skúseného hráča, ktorý by sa mal zaradiť k lídrom tímu na ľade aj v kabíne. „Je to výborný hokejista s bohatými skúsenosťami z ťažkých zápasov. Dokáže strieľať rozdielové góly a podržať tím, keď to potrebuje,“ povedal športový manažér HC Košice Gabriel Spilar.

Kapitánske „C“ mal na drese v predošlej „košickej“ sezóne 2015/16 a hoci tentoraz je v pozícii kapitána druhú sezónu po sebe Michal Chovan, aj „Bertyho“ slovo má váhu. Sezónu začal mimoriadne príjemne – prakticky v rovnakom čase pokoril métu 700 extraligových zápasov a 400 kanadských bodov. Symbolické dresy s týmito číslami si slávnostne prevzal pred domácim zápasom priamo z rúk otca Antona. A sezónu odštartoval príkladne – strelil prvé dva góly „oceliarov“ v ročníku 2021/22.

Komentáre