Počas Ponožkového októbra môžete darovať pocit tepla

Pre niekoho úplne obyčajná a samozrejmá vec, pre niekoho ku odevu, ktorý ich môže ochrániť pred krutou zimou. Reč je o ponožkách, ktoré najmä v zimnom období ľudia bez domova veľmi potrebujú. Práve preto vznikla výzva Ponožkový október, počas ktorej môžu ľudia zbierať tento kus oblečenia.

Ponožky usilovne zbierajú nielen v Charity shope na Mlynskej, ale aj na košických školách. Na Bernolákovej 18 prišli s nápadom zbierky samotní študenti.

Ponožky zbierajú počas celého mesiaca a následne ich pošlú tam kde ich najviac potrebujú.

Aj keď charity zabezpečujú ľuďom bez domova oblečenie po celý rok tak práve ponožky sa medzi darovanými kusmi nájdu zriedkavejšie. Iniciatíva vznikla v zahraničí pod názvom SOCKTOBER, na Slovensku ju už po štvrtý krát organizuje prešovské OZ Podaj ďalej. Inšpiráciu prebrali postupne viaceré inštitúcie po celom Slovensku.

30 minút je čas, za ktorý vznikajú omrzliny pri teplote pod 0 stupňov celzia. Hrubé ponožky nielen chránia pred chladom, infekciami, ale uľahčujú ľuďom bez domova chôdzu za pomocou.

Zbierka trvá do konca októbra. Ponožky môžete darovať ľuďom bez domova i vy alebo ich zaniesť na najbližšie zberné miesto v Košiciach. Ich zoznam nájdete na FB stránke Ponožkový október.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku