Zápchu sa snažia obehnúť pomedzi domy, obyvatelia sa sťažujú

Obyvatelia Krásnej sa sťažujú na autá, ktoré si chcú najmä v rannej špičke skrátiť cestu v smere od Nižnej Hutky do mesta cez miestne komunikácie pomedzi domy a vyhnúť sa tak zápche na hlavnej ceste. Problém nie je novinkou, mestská časť ho eviduje problém dlhšie. Obyvatelia sa sťažujú najmä na to, že motoristi pri svojej „obchádzke“ nerešpektujú maximálnu povolenú rýchlosť a keď sa ich nahromadí veľa, rozsiahle zápchy sa tvoria aj na bočných uličkách.
„V záujme zvýšenia bezpečnosti dopravní policajti kontrolujú dodržiavanie pravidiel cestnej premávky, aj formou objektívnej zodpovednosti. Policajti pri kontrole zameriavajú aj na dodržiavanie najvyššej dovolenej rýchlosti jazdy vozidiel. Napríklad 1. júna v ranných hodinách policajti zistili 14 priestupkov, ktoré sa týkali prekročenia najvyššej dovolenej rýchlosti jazdy vozidiel,“ reaguje hovorkyňa polície Jana Mésarová.

Vedenie mestskej časti vidí riešenie v modernizácii Ukrajinskej ulice. V rámci nej napríklad aj zinteligentnenie motoristom veľmi dobre známeho semaforu. Po modernizácii Ukrajinskej ulice by mal vzniknúť napríklad odbočovací pruh v smere z mesta do Krásnej na Lackovu ulicu. Tento rok by mala vzniknúť projektová dokumentácia. Situácii trošku dopomôže výstavba rýchlostnej cesty R2 a ešte viac by situáciu upokojil obchvat Krásnej. Ten však zatiaľ nie je ani len na papieri.

Komentáre