Bitka v bytovom podniku skončila trestnými oznámeniami

V pondelok bolo v priestoroch Bytového podniku rušno. Zatiaľ z presne nezistených dôvodov došlo ku konfliktu medzi personálom a klientmi. Situáciu na mieste upokojila až privolaná polícia. „Podľa doterajších zistení po slovných nezhodách medzi dvoma zamestnancami a dvoma klientmi, ktoré vyústili do vzájomného fyzického napádania sa, jeden účastník incidentu podľa predbežnej lekárskej správy utrpel zranenia s predbežnou dobou liečenia do 7 dní,“ uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová

Všetci, ktorí sa do konfliktu zapojili podali trestné oznámenia. Bytový podnik sa do rozhodnutia Orgánov činných v trestnom konaní nebude vyjadrovať.

„Na základe výsledku konania zaujmeme v danej veci stanovisko a vyvodíme v prípade potreby dôsledky,“ uvádza Bytový podnik mesta Košice vo svojom stanovisku k veci.

„V prípade, že sa počas objasňovania zistí, že bola naplnená skutková podstata niektorého z trestných činov, vec bude odovzdaná do trestného konania, resp. do vyšetrovania,“ dodala Mésarová.

Podľa neoverených informácií ku konfliktu došlo medzi dvoma klientmi a dvoma zamestnancami podniku. Jeden účastník konfliktu by podľa našich informácií mal mať zranenia v oblasti tváre. Polícia túto udalosť nateraz vyšetruje ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. No vyšetrovanie stále prebieha.

„Vážime si tak našich klientov, ako aj našich zamestnancov, preto celú vec budeme dôsledne sledovať a citlivo vyhodnocovať. Samozrejme budeme v plnej miere súčinní príslušným orgánom pri jej objasňovaní,“ dodáva BPMK.

Komentáre