Digital Smoothie #4

Košický samosprávny kraj a program Digital League spoločnými silami prepájajú Verejnú knižnicu Jána Bocatia a nadšencov o inovatívne produkty. Účelom tejto spolupráce je digitalizovať služby knižnice a poskytnúť takto čitateľom a návštevníkom kvalitnejší a efektívnejší prístup ku knihám a aktivitám z prostredia knižnice.

Cieľom projektu je vytvorenie digitálneho produktu, ktorý prinesie knižniciam v Košickom samosprávnom kraji potrebné inovácie a zmodernizovanie foriem poskytovaných služieb. Zároveň vytvorí priestor k prepojeniu komunít zaujímajúcich sa o kreatívny priemysel.

Primárnym výstupom projektu je vytvorenie inovatívneho digitálneho produktu v podobe mobilnej aplikácie – Knižný Avatar, ktorá umožní digitalizáciu poskytovaných služieb knižnice, bude slúžiť ako komunikačný nástroj, cez ktorý sa propaguje význam a činnosti knižníc v regióne.

Finálny produkt sa v budúcnosti bude používať aj v ďalších knižniciach v Košickom kraji. Ako funguje proces výberu témy a prečo je téma Knižný Avatar prínosom pre účastníkov Digital League ? Aké sú vízie inovácii do budúcna? To sa dozviete v dnešnej časti Digital Smoothie.

Komentáre