Pre seniorov pripravili na Popolcovú stredu zdravý obed

Popolcová streda je pôstnym dňom kedy by mäso v jedálničku mala nahradiť bezmäsitá strava. Preto sa v jedálni na Vojvodskej, kde varia obedy pre seniorov, rozhodli, že dnes im pripravia chutnú rybu – sumčeka afrického.

Je to chutná ryba jednoduchá na prípravu, no čo je najdôležitejšie – je zdravá.

Kuchári sa takýmto obedom rozhodli upozorniť na to, že kvalitné suroviny máme aj na Slovensku, aj keď Slováci na tanieri stále uprednostňujú morské ryby.

Zo sladkovodných rýb si Slováci najradšej pochutnávajú na pstruhovi a následne na sumčekovi africkom. Celkovo najobľúbenejšou rybou u nás však zostáva losos.

Dôvodom prečo v našom jedálničku nemajú ryby príliš veľké zastúpenie je niekoľko. Podľa šéfkuchára Marek Mrúza je to spôsobené aj nízkou gastrokultúrou.

Komentáre