Pre seniorov pripravili na Popolcovú stredu zdravý obed

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Popolcová streda je pôstnym dňom kedy by mäso v jedálničku mala nahradiť bezmäsitá strava. Preto sa v jedálni na Vojvodskej, kde varia obedy pre seniorov, rozhodli, že dnes im pripravia chutnú rybu – sumčeka afrického.

Je to chutná ryba jednoduchá na prípravu, no čo je najdôležitejšie – je zdravá.

Kuchári sa takýmto obedom rozhodli upozorniť na to, že kvalitné suroviny máme aj na Slovensku, aj keď Slováci na tanieri stále uprednostňujú morské ryby.

Zo sladkovodných rýb si Slováci najradšej pochutnávajú na pstruhovi a následne na sumčekovi africkom. Celkovo najobľúbenejšou rybou u nás však zostáva losos.

Dôvodom prečo v našom jedálničku nemajú ryby príliš veľké zastúpenie je niekoľko. Podľa šéfkuchára Marek Mrúza je to spôsobené aj nízkou gastrokultúrou.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku