V PRESILOVKE – MARTIN BELLUŠ

Hosťom premiérovej časti relácie V PRESILOVKE je útočník Martin Belluš.

V sezóne 2019/20 bolo mužstvo HC Košice popretkávané mnohými skúsenými hráčmi, no po predčasnom ukončení ročníka nedostalo príležitosť naplniť vysoké ambície. Rozpočet klubu do ďalšej sezóny bol výrazne nižší a viacerí hráči sa po individuálne vydarenej sezóne pobrali za lukratívnejším angažmánom. Z kádra ostalo v tíme iba niekoľko najvernejších a ich lojalitu viackrát vyzdvihli čelní predstavitelia klubu.

„Ostanem v Košiciach,“ povedal si aj útočník Martin Belluš. Spoločne s Michalom Chovanom a Pavlom Klhůfekom vytvoril ofenzívnu kostru tímu, ktorú postupne doplnili ďalší útočníci. „Martin dokáže zabrať v ťažkých zápasoch a ja si myslím, že okrem úlohy ochrancu sa môže stať aj jedným z lídrov v produktivite. Kvalitu a talent na to má. Sme veľmi radi, že bude v našom a nie v súperovom drese,“ zneli veľavravné slová trénera a športového manažéra HC Košice Jana Šťastného, keď v auguste 2020 „predĺžil“ Belluša.

Martin zavítal do relácie „V presilovKE“ druhýkrát a okrem iného porozprával aj o postupne zlepšenej forme. Prvého gólu v sezóne sa dočkal až v 15. zápase, deň pred 29. narodeninami. Body v jeho produktivite začali pribúdať výraznejším tempom po Novom roku a v čase rozhovoru „V presilovKE“ mal sériu štyroch zápasov s minimálne jedným bodom. Tréner Šťastný veril jeho ofenzívnym schopnostiam, po Chovanovi bol druhý najčastejšie nasadzovaný hráč do samostatných nájazdov. V nich viackrát zaujal efektnými parádičkami, ktorými prekvapil viacerých, ktorí ho považujú za hráča na tzv. čiernu robotu, resp. bitkára.

V minulosti už Belluš neraz zhodil rukavice, košická Steel aréna si pamätá jeho bitky s Tomášom Hrnkom či Jánom Brejčákom. V sezóne 2020/21 síce dostal niekoľko vyšších trestov, no do polovice februára, keď vznikali tieto riadky, nemal za sebou pravú „férovku.“ Čo sa týka počtu kanadských bodov, v slovenskej extralige si spravil osobný rekord v ročníku 2018/19, keď získal 26 bodov. Pri tempe, aké nasadil od januára 2021 (13 zápasov, 6 gólov, 3 asistencie), bol na najlepšej ceste prekonať ho.

Komentáre