Začalo sa s výrubom topoľov na Slaneckej ceste

0

Jazerčania a ľudia prechádzajúci cez sídlisko si budú musieť zvyknúť na Slaneckú cestu bez typickej topoľovej aleje. Uplynulý víkend sa totiž začalo s výrubom stromov, ktoré musia ustúpiť novej štvorprúdovke.

„Práce išli v riadnom tempe. Tento víkend sa zhotoviteľovi diela podarilo vyrúbať približne 150 kusov stromov. Budúci víkend sa bude pokračovať. Počas týždňa budú prebiehať práce pri spracovaní drevnej hmoty popri ceste,“ uviedla starostka MČ Košice – Nad jazerom Lenka Kovačevičová.

Na sociálnych sieťach sa okamžite spustila rozsiahla diskusia – komentujúci sa rozdelili do dvoch táborov. Jedni výrub obhajujú, iní sa s ním nevedia zmieriť:

„Tie stromy boli časovanou bombou. Plus verím, že alergici na výkvet topoľov si vydýchnu aspoň kúsok.“

„Hrôza des ako to teraz vyzerá. Oškaredelo Jazero riadne.“

„Keď som bol krpec tak už vtedy boli veľké, škoda ich. No pokroku sa nevyhneš, veď vysadia isto nové.“

„V lete tu bude vďaka tomu o pár stupňov teplejšie a už vidím tie novo vysadené stromčeky.“

„Plakali ste, že dopravný kolaps tam je každý deň, robia vám cestu a zase plačete.“

„Ako sorry ale s tým sa nedá nič robiť? Inde v lese sa ľudia viažu k stromom a nám ich tu len tak zo dňa na deň idú vyrúbať?

Výrub stromov si vyžiada počas nasledujúcich víkendov uzavretie úsekov samotnej Slaneckej cesty aj výluku električiek. Tie zastúpi náhradná autobusová doprava.

Okrem samotnej výstavby štvorprúdovej komunikácie s novou konštrukciou vozovky a rekonštrukcie všetkých križovatiek sa zmodernizujú aj zastávky mestskej a prímestskej dopravy, nainštalujú sa informačné systémy pre cestujúcich a súčasťou bude aj cyklochodník. Predpokladaný podpis zmluvy s víťazným uchádzačom by mal nastať v priebehu tohto leta.

Komentáre