V presilovKE: Jakub Cibák

Obranca HC Košice Jakub Cibák si bude 6. december 2020 dobre pamätať. Jeho priateľka oslavovala narodeniny a Jakubov tím dosiahol v Miškovci presvedčivé víťazstvo 7:2, ktorým potvrdil výbornú streleckú fazónu. Najsilnejšiu spomienku na tento dátum však predstavuje jeho premiérový gól v najvyššej slovenskej súťaži.

Dosiahol ho v 20. minúte, keď aj zásluhou teču obrancu Miškovca zvýšil na 3:0. Do relácie „V presilovKE“ priniesol aj pamätný puk, ktorý mu bude pripomínať moment zo svojho 34. ligového zápasu za Košice. V rodnom meste začal s hokejom a najmä s „oceliarmi“ spojil doterajšiu kariéru. V jej úvode si na dva roky odskočil do Kladna, v ktorého drese absolvoval dve juniorské sezóny. Nasledoval návrat do Košíc a boj o miesto v A-mužstve.
Sezóna 2020/2021 je pre neho tretia v A-mužstve Košíc, pričom Cibákova herná vyťaženosť postupne rastie. V predošlých dvoch sezónach strávil veľa času na hosťovaniach v 1. lige, ktoré mu pomohli udržať hernú prax a nabrať nové skúsenosti. Aj „V presilovKE“ priznal, že to bol nepochybne lepší krok než vysedávať na tribúne a nehrať. V sezóne 2020/2021 chcel pokračovať v kariérnom progrese a vybudovať si ešte pevnejšiu pozíciu v tíme trénera a športového manažéra Jana Šťastného. Na drese nastupuje s číslom 8, no nie pre obdiv k najslávnejšej osmičke Alexandrovi Ovečkinovi, ale ako odkaz na Martina Cibáka. Napriek tomu však tento víťaz Stanleyho pohára a bývalý reprezentant nie je rodina s Jakubom Cibákom. Ten však Martina Cibáka vďaka zhode priezvisk pozornejšie sledoval a obdivoval.

V súčasnosti už píše vlastný hokejový príbeh, ktorý pokračuje aj v zvláštnej, koronavírusom poznačenej sezóne. Košický tím absolvoval karanténu ešte v úvode ročníka po tom, čo sa v mužstve vyskytlo viacero pozitívnych nálezov. K nim patril aj Jakub, ktorý „V presilovKE“ priznal nepríjemné príznaky ochorenia. Viackrát mal pozitívny test a priznal aj ďalšie nepríjemné symptómy, z ktorých sa dostával takmer mesiac.

Komentáre