V presilovKE – Bruno Mráz

Aj o úspešnej streleckej fazóne prišiel do štúdia TelKE porozprávať útočník košických „oceliarov“ Bruno Mráz. Deň pred nakrúcaním rozhodol svojím gólom v samostatných nájazdoch dovtedy bezgólové východniarske derby Michalovce – Košice. Bol to jeho štvrtý gól z troch predošlých zápasov, čím potvrdil očakávania, ktoré do neho vkladal košický klub.

„Na poste stredných útočníkov máme prevažne mladých hráčov. Navyše sa môže stať, že po Novom roku odíde do Kanady Martin Pospíšil, preto sme sa rozhodli angažovať Bruna, ktorý je skúsený a už ma niečo odohrané. Ide o poctivého, spoľahlivého a pracovitého centra – praváka. Keď sme sa dozvedeli o ukončení spolupráce so Slovanom začali sme rokovať. Je to hráč, o ktorého sme mali záujem už pred sezónou. Verím, že nám splní presne to, čo od neho očakávame,“ povedal tréner a zároveň športový manažér HC Košice Jan Šťastný k angažovaniu Mráza.

Jeho meno nápadne pripomína speváka Bruna Marsa, no na narážky tohto typu si už zvykol. Najviac si ich užil v zámorí, no darí sa mu pútať nielen menom, ale aj výkonmi na ľade. „Oceliari“ mali záujem o Bruna Mráza už počas sezóny 2019/2020, on však v lete zamieril zo Zvolena do materského Slovana Bratislava. Do kádra „belasých“ však pribudlo viacero ďalších produktívnych útočníkov a Mrázovi sa napokon ušiel nepopulárny Čierny Peter. Po štyroch zápasoch, v ktorých nebodoval, v klube skončil, no prakticky okamžite zamieril do Košíc. A premiéra v novom drese? Práve proti Slovanu. Po príchode do Košíc gólovo mlčal až do stretnutia v Bratislave, v ktorom strelil svoj prvý „košický“ gól. Následne pridal ďalšie dva proti Banskej Bystrici a spomínaným nájazdom rozhodol o víťazstve v Michalovciach.

„V presilovKE“ porozprával aj o rýchlom presune z Bratislavy do Košíc, ale zároveň opísal aj svoju hokejovú dráhu. Vo veku 27-rokov mal za sebou zastávky v slovenskej extralige, ale aj zámorie či českú extraligu, štartoval aj na majstrovstvách sveta hráčov do 18 i 20 rokov. Ročnú skúsenosť so zámorskou súťažou Western hockey league považuje za mimoriadne cennú. „V presilovKE“ porozprával aj o vtedajšom kontakte so zámorskou profesionalitou a aj o produktívnom spoluhráčovi Markovi Stoneovi, ktorý je dnes hviezdou Vegas Golden Knights v NHL. S pokorou si zaspomínal aj na hŕstku štartov v KHL, keď si v sezóne 2012/2013 krátko zahral po boku Miroslava Šatana, Ľubomíra Višňovského či Andreja Sekeru. V najvyššej slovenskej súťaži si Mráz spravil meno najmä počas troch sezón vo Zvolene, medzi ktoré vložil dva ročníky v Olomouci. V českej extralige mal iné úlohy než v slovenskej a prejavilo sa to aj na jeho štatistikách. Do Olomouca šiel po dvoch 40-bodových sezónach vo Zvolene, defenzívne zameraný český extraligista však bazíroval na poctivom plnení obranných povinností a Mrázovi tak body pribúdali pomalšie.

„Hráč sa musí prispôsobiť a myslím si, že sa mi to darilo. V českej extralige som bol dva roky, čo nie je málo, takže asi tam bola nejaká spokojnosť zo strany klubu. Vedel som, aké sú moje úlohy a snažil som sa ich plniť,“ poznamenal.

Komentáre