Na Ťahanovciach pribudlo kovové srdce na zber vrchnáčikov

Na sídlisku Ťahanovce pribudlo kovové srdce na zber vrchnáčikov z plastových fliaš. Osadené je pri miestnom úrade a za pár dní Ťahanovčania nazbierali skoro polovicu.

„Ľudia chodia s deťmi, a naozaj cítia spolupatričnosť s mestskou časťou a cítia aj spolupatričnosť sami medzi sebou, že je to správna cesta nastolená,“ povedal starosta MČ Košice – Sídlisko Ťahanovce Miloš Ihnát.

Peniaze poputujú rôznym charitám, na začiatok podporia útulok pre psov. Za jednu tonu nazbieraných vrchnáčikov dostanú občianske združenia približne 200 eur. Okrem pomoci pre charitu pomôžeme aj prírode. Z použitých vrchnákov sa totiž dajú vyrobiť rôzne predmety.

„Z vrchnákov urobia granulát a ten sa poskytuje inej firme, ktorá urobí z toho nejaký výrobok, napríklad úchyty na chladničku alebo práčku dozadu, alebo lavičky, prepravky,“ vysvetlila iniciátorka zbierky vrchnákov Ingrid Revajová.

Sídlisko Ťahanovce je prvé v Košiciach, ktoré takúto aktivitu zrealizovalo. Najbližšie sa podobné srdce nachádza v obci Kružlov pri Svidníku. Podľa starostu sa však o takéto srdce zaujímajú už aj starostovia iných mestských častí.

Komentáre