Darujte lásku v krabici od topánok

Aj obyčajná stará krabica od topánok môže nájsť svoje ďalšie využitie a potešiť napríklad osamelých ľduí. Stačí ak ju pekne zabalíte, naplníte praktickými darčekmi a posuniete ďalej vo výzve Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok. Už tretí rok tešia pred Vianocami takéto balíčky seniorov po celom Slovensku. Koordinátorkou projektu v Košiciach je už druhý rok aj dobrovoľníčka Ivana Baláž.

Pripravené a naplnené krabičky nosili Košičania k nej domov. Ako sama hovorí, na začiatku nedúfala, že bude záujem o túto aktivitu až taký veľký.

Balíky sa im minulý rok podarilo rozdistribuovať do 12 zariadení. Potešili nimi aj seniorov v dome pokojnej staroby na Južnej triede.

Do iniciatívy sa môžete zapojiť aj tento rok, do balíčkov môžete pridať napríklad aj ručne vyrobené darčeky či listy. Sú aj položky, ktoré do krabíc rozhodne nepatria ako napríklad žiletky či alkohol.

Každý balíček pred doručním seniorom prechádza kontrolou, preto je potrebné zvlášť zabaliť spodok a vrch krabice. Kvôli pandémii sa tento rok bude zbierka konať len dva týždne a to od 23.11. do 6.12. V Košiciach sú k dispozícii 4 kontaktné osoby, ktorým môžete balíček doručiť.

Komentáre