Týždeň v kocke – o bystrom Bystríkovi a kurióznych adopciách

Zaplatiť pri podaní žiadosti notárovi viac ako 50 000 eur, pričom sa to dalo urobiť aj úplne zadarmo, je také slovenské, ba priam až košické. Aj takéto pofidérne machinácie so sebou priniesol uplynulý Týždeň v kocke.

Odkedy má košická záchranka nového řídícího, tak trestné oznámenia podáva s väčším nasadením ako bojovníčka za pravdu Nora ex- Mojsejová.

Meno súčasného riaditeľa záchranky Bystríka Muchu, ho skrátka predurčuje k tomu, aby šikovne preletel všetkými hĺbkovými internými kontrolami a vyvodil z nich potrebné dôsledky.

Pred niekoľkými týždňami to bolo trestné oznámenie na bývalé vedenie pre podozrenie z nelegálneho nakladania s opiátmi.

No a teraz zašiel Bystrík ešte trochu ďalej. Na Mira Boháča, bývalého riaditeľa, podáva ďalšie trestné oznámenie kvôli podozreniu, že notárovi zaplatil viac ako 53 000 eur aj keď vôbec nemusel.

Miro totiž podával žiadosť o licenciu na prevádzkovanie ambulancie záchranky. To je ešte fajn, lenže on k tej žiadosti priložil takmer 34-tisíc notárom osvedčených strán, za ktoré záchranka zaplatila viac ako 53-tisíc eur.

Žiadosť sa pritom dala podať elektronicky, prípadne s doložením čestného vyhlásenia a teda ÚPLNE zadarmo.

Nuž zdá sa, že pán Boháč teraz prežíva krušné časy. Nádejou mu však môže byť, že Bystrík zabúda aj na zlé a vie odpustiť skoro všetky hriechy svojim priateľom. Aspoň to o ňom tvrdí charakteristika jeho mena.

Takže Miro, nádej tu stále je!

V novej časti Týždňa v kocke sa dovziete viac napríklad aj o kurióznych adopciách v Košiciach. Príjemné sledovanie!

Komentáre