V Košiciach vznikla štátna firma Slovensko IT

V Košiciach vzniklo štátne IT centrum. Nateraz poskytne prácu 80 zamestnancom a ich úlohou by malo byť zlepšenie štátnych služieb v oblasti informačných technológií.

„Doteraz situácia bola taká, že štát bol v oblasti IT veľmi slabý. Väčšinou prišli dodávatelia, a tí definovali pre štát, čo vlastne štát a čo vlastne občania potrebujú,“ povedala ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová.

„My chceme, aby štátne IT slúžilo občanom a podnikateľom. To bude hlavná misia tejto akciovej spoločnosti,“ vysvetlil štátny tajomník rezortu investície, regionálneho rozvoju a informatizácie Marek Antal.

„Túto celú skutočnosť, že Slovensko IT vzniká v Košiciach, vnímam ako naozaj historický míľnik, pretože je to dôkazom toho, že v Košiciach sú špičkoví IT odborníci, ktorí už dnes pracujú na svetových projektoch,“ povedal Pavol Miroššay, riaditeľ novej spoločnosti Slovensko IT.

Podľa ministerky je cieľom aj to, aby občan mohol služby štátu využiť aj cez svoj mobilný telefón. Tiež prízvukovala, že proces vzniku spoločnosti trval len 6 týždňov. Ocenila aj, podľa jej slov, špičkové univerzity, ktoré produkujú talenty aj v oblasti IT.

Komentáre