V. Padyšák zostáva riaditeľom DPMK aj napriek nevôli primátora

Riaditeľom Dopravného podniku mesta Košice zostáva Vladimír Padyšák. Opätovne ho schválili mestskí poslanci aj napriek nevôli primátora. Poslanci prelomili primátorovo veto, keďže predchádzajúce uznesenie o jeho vymenovaní nepodpísal.
„I napriek výhradám, i napriek veľmi vážnym pochybeniam, ktoré sme prezentovali nie dnes, nie včera, nie tento týždeň, ale niekoľko mesiacov upozorňujem na vážne prehrešky, ktoré kontroly preverili, overili,“ vyjadril sa primátor mesta Košice Jaroslav Polaček.
„Je to výsledok tendenčných a účelových kontrol, ktoré trvajú v dopravnom podniku už vyše sedem mesiacov a je jednoznačne preukázané, že naozaj ide o tendenčné a účelové kontroly,“ argumentoval riaditeľ DPMK Vladimír Padyšák.
„Dopravný podnik mesta Košice nie je ekonomicky riadený, to znamená, že ide stále hlbšie a hlbšie do zlých čísel. Nevidel som žiadne kroky, ktoré by robil riaditeľ Padyšák preto, aby sa z tých čísel vymotal,“ vyjadril sa poslanec MZ Ladislav Rovinský.
„Mestské zastupiteľstvo sa rozhodlo, to znamená, že kolektív poslancov sa rozhodol, že „podržať“ generálneho riaditeľa. Bolo to ich právo,“ povedal poslanec MZ Tibor Bacsó.
„K dopravnému podniku som povedal, že ani len kartu nepoužijem v prípade, kde je obrovský náznak špinavostí a zlodejiny,“ vyjadril sa Miroslav Špak, poslanec MZ.
Z predstavenstva dopravného podniku odchádza aj jeho predseda a zároveň riaditeľ magistrátu Marcel Čop, ktorý podľa jeho vlastných slov si už s Padyšákom nevie predstaviť ďalšiu spoluprácu. Na svoje členstvo v predstavenstve rezignoval aj jeho člen Jozef Oberuč.

Komentáre