Týždeň v kocke – o tom, ako sa v Košiciach kradnú trávniky

Zdá sa, že pred krádežou v Košiciach už nie je naozaj nikto a nič v bezpečí.

Zatiaľ čo doteraz boli populárne komodity pre lúpežníkov najmä peňaženky, bicykle či rôzny drobný tovar, dnes je situácia úplne iná.

Zdá sa, že zlodeji už u nás nekradnú len preto aby ukradnuté veci predali a takto si privyrobili, ale kradnú aj preto aby si vylepšili svoje záhradky, terasky, či možno tenisové kurty.

Z multifunkčného detského ihriska na Užhorodskej totiž nejaká dobrá duša vyrezala a ukradla časť umelého trávnika.

Zlodeja stále nechytili a povedzme si pravdu, zrejme ani nechytia.

Jedine, že by ste si u suseda na návšteve všimli, že záhradku mu zdobí veľký štvorec umelého trávnika. Vtedy sa pekne poďakujte za kávu a koláč a choďte rovno na políciu.

Nuž zatiaľ čo niekto živorí a nemá ani na kus trávy, iní sa tešia z krásnych, viac ako 5 a pol milióna eur.

Teda vlastne mali by sme sa tešiť my všetci.

Košice totiž získali špeciálny grantík vo výške 5,7 milióna eur. Peniažky tak pôjdu nám všetkým.

Čo je však zaujímavé, že Košice si tento grant z Európskej únie vybojovali ako prvé mesto na SR, takže si z nás ostatní môžu brať príklad.

Len ostatným nehovorte, že sa u nás kradnú kusy umelej trávy.

Cieľom tohto super grantu je podpora inovatívnych projektov z oblasti kultúry, zlepšenie kvality ovzdušia, riešenie demografických zmien, či spôsobov zvyšovania kvality životného prostredia.

Počúva sa to naozaj krásne, čo všetko sa môže v Košiciach zlepšiť, budeme teda radi ak sa podarí zrealizovať aspoň jeden projekt.

Aktuálne sú jedným z najobľúbenejších dopravných prostriedkov v Košiciach e-kolobežky. Nevedno či vďaka vysokým cenám za jazdu alebo ultra super silnému svetlu, ktoré má schopnosť oslepiť nejedného vodiča.

Dôvodov je mnoho, predsa len je to pohodlný spôsob ako sa dostať večer z mesta domov, keď nemôžete šoférovať a nechcete si volať taxík, lebo v nom by sa vám krútil celý svet.

Lenže POZOR, práve pri týchto večerných jazdách z podniku by sme si mali dávať väčší pozor.

Ak totiž máte vypité a v krvi máte viac ako pol promile tak e-kolobežku by ste veru šoférovať nemali.

Akože môžete, lenže vám hrozí pokuta od 150 do 800 eur. Na e-kolobežke totiž nieste chodec ale účastník cestnej premávky a teda logicky nemôžete byť ,,natrundžaní“.

V Košiciach dávajú najnovšie e-kolobežkárom aj fúkať.

Komentáre