Týždeň v kocke- o slobodných osadníkoch

Priatelia v Košiciach nám je sveta žiť. Vlastné hmotné rezervy budeme mať v kraji a tiež hrdý – honosný futbalový štadión 🙂 Korona sa môže schovať. Aj o tomto sa budeme rozprávať v novej časti relácie Týždeň v kocke!

HMOTNÉ REZERVY – slovné spojenie, ktoré nebolo asi nikdy predtým tak skloňované ako v poslednej dobe.

Azda najviac ich preslávil pán s prazvláštnym menom Kajetán a ešte čudnejším priezviskom Kičura.

Bývalý šéf štátnych hmotných rezerv si už ale za ich nezákonné spravovanie išiel posedieť do chládku a to hneď po tom, čo si vyzliekol župan a a vymenil svoje domáce šlapky za pevnejšiu obuv.

Pofidérnym štátnym hmotným rezervám po tomto incidente, a mnohých ďalších, prestal dôverovať aj predseda KSK Rasťo Trnka.

Pri pohľade na Kajetána v bielom bavlnenom župane a gumových papučiach na túto inštitúciu zanevrel a povedal si, že si radšej vytvorí vlastnú.

A tak vznikli Hmotné rezervy Košického kraja – firma, ktorá patrí KSK by mala distribuovať všakovaké ochranné pomôcky tam kde to bude treba – nemocniciam, ambulanciám ale aj bežným smrteľníkom.

Nebude ich rozdávať, ale predávať, no vraj za ceny s minimálnou maržou.

Škoda len, že tie naše hmotné rezervy vznikli v čase, kedy je už denný prírastok nakazeních vírusom jednociferné číslo.

V Košickom kraji teda budeme mať vlastné hmotné rezervy a k tomu aj parádny futbalový štadión, ktorý už Košičania potrebovali ako soľ…

No nie je to super? Miesto kde sa zmestí viac ako 12 000 ľudí naraz, ktorí môžu sedieť tesne vedľa seba, cítiť jeden druhého, spoločne sa tešiť, kričať, smiať sa, plakať, kýchať, kašľať….

Ah…to je sen…

Už nech je moderný štadión hotový. Veríme, že jeho výstavba pôjde teraz ľahšie keď poslanci schválili ďalšie 2 milióny na dokončenie jeho prvej etapy.

Keď sa teraz nemôže hrať futbal, tak sa bude aspoň stavať! A možno keby ešte prišli futbalisti na brigádu na stavbu keď teraz nehrajú, tak by mesto aj o čosi lacnejšie vyšla tá aréna…

A na záver si dáme jednu pozitívnu správu s negatívnymi výsledkami!

Pozitívna je pre obyvateľov troch osád v Krompachoch, kde po približne troch týždňoch zrušili karanténu, pretože osadníci mali 2x po sebe negatívne testy na koronavírus.

Viac sa dozviete v novej časti relácie Týždeň v kocke.

Komentáre