Divadelníci sa presunuli do online priestoru

Divadlo je všetkým aj pre herečku Henrietu Kecerovú. V relácii Osobnosti sme ju stihli vyspovedať ešte predtým ako k nám dorazil koronavírus. Ten urobil škrt cez rozpočet aj jej. Divadlo sa zatvorilo a známe herečka aktuálne trávi čas doma so svojou rodinou

,, Spolu s rodinou som takto dlho nebola už ani nepamätám. Na jednej strane je to úžasné, ale samozrejme, že to prináša aj taký pocit stiesnenosti.´´ prezradila nám v telefonickom rozhovore známa herečka.

Boli sme zvyknutí na to, že doba je rýchla, že nám vyzváňajú mobily a naháňame sa za prácou a inými povinnosťami.

,, Dá sa povedať, že po prvých troch dňoch, kedy som si oddýchla, prijala som to, tak mi už táto monotónnosť začína vadiť.´´ pokračuje herečka.

Aj to bol dôvod prečo sa spoločne s ostatnými kolegami rozhodli, že svoje umenie presunú do ONLINE priestoru.

,, Keď nechceme aby sme sa zbláznili, tak sa snažíme vytvárať motivačné videá pre nás, pre ľudí, že to nevzdávame, že sa neopustíme doma len tak.´´ zakončila optimisticky.

Herci spolu na diaľku komunikujú a každý deň si vytvoria nové zadanie, na základe ktorého vytvoria video. Či sú to vtipy, hry alebo čítania rozprávok. S výzvou UMENÍM SKROTIŤ NUDU oslovilo aj verejnosť, ktorá im môže zasielať videá svojho vlastného umenia priamo z domu.

,, Fungujeme v krízovom režime, ktorý sme zaviedli asi pred dvomi týždňami. Doma sú umeleckí pracovníci, všetci zamestnanci, ktorí sa nepodieľajú na tom krízovom režime, taktiež ostali doma.´´ vysvetlil nám riaditeľ Štátneho divadla Igor Dohovič.

Predstavenia sa nehrajú, návštevníci neprichádzajú a pokladňa divadla tak zostáva prázdna.

,, Ak by táto situácia trvala do konca júna, tak je to s odhadom aj v státisícoch eur, takže tie straty sú veľké.´´ priznáva riaditeľ.

Riaditeľ Štátneho divadla v Košiciach ale verí, že všetko zlé pominie a že novú divadelnú sezónu si už vychutnajú spoločne s divákmi.

,, Viac ako 2000 – 3000 rokov sa možno nestalo, že by v Európe nebolo ani jedno divadelné predstavenie niektorý večer. Verím, že toto obdobie je len prechodné.´´ uzatvoril.

Komentáre

TelKE

Prinášame vám aktuálne informácie z mesta Košice. Sme mestský informačný kanál. Sme TelKE

Najnovšie príspevky

Sleduj nás aj ja Facebooku